The Breath Co

10 egyszerű módszer a rossz lehelet megelőzésére

Ne feledd, hogy a rossz lehelet megelőzése mindig könnyebb, mint a kezelése. A megfelelő szokások kialakításával te is hatékonyan megelőzheted a rossz lehelet kialakulását.

 1. Ügyelj a megfelelő szájhigiéniára – A megfelelő szájápolási rutin kialakítása és megtartása a rossz lehelet megelőzésének az alapja.
 2. Használj szájvizet – Egyes szájvizek vagy szájöblítők hatékonyak a rossz lehelet megelőzésében. Azonban soha ne használj alkoholtartalmú szájvizet, mert az alkohol nagyon kiszárítja a szájat, ami rossz leheletet okozhat.
 3. Fogyassz rostban gazdag ételeket – A rostban gazdag ételek valóban segítenek megelőzni a halitózist (másnéven rossz leheletet). Kerüld azonban az erősen feldolgozott, finomított szénhidrátokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, mint például sütemények, édességek és fagylalt.
 4. Igyál zöld és fekete teát – Ezek polifenolokat tartalmaznak, amelyek segítik a kénvegyületek eltávolítását a szájból, és csökkentik az itt megtelepedő baktériumok számát.
 5. Kerülj bizonyos gyógyszereket – Egyes gyógyszerek gátolják a nyáláramlást, így szájszárazságot és halitózist okozhatnak. Ilyenek például az antidepresszánsok, a vízhajtók, a fájdalomcsillapítók és az antihisztaminok, így ezeknek a szedését javasolt kerülni, hacsak orvosilag nem feltétlenül szükséges.
 6. Kerüld az alkoholt tartalmazó termékeket – Ne használj alkoholt tartalmazó szájhigiéniai termékeket, mert az alkohol nagyon kiszárítja a szájat, ami a rossz lehelet egyik fő oka.
 7. Hagyd abba a dohányzást – Tanulmányok kimutatták, hogy dohányosok esetén nagyobb a kockázata a fogágybetegség és a rossz lehelet kialakulásának.
 8. Próbálj az orrodon lélegezni – A szájon át történő légzés – így az éjszakai nyitott szájjal alvás is – kiszárítja a szájüreget, amely hatással van a rossz lehelet kialakulására.
 9. Igyál sok vizet – A megfelelő vízfogyasztással megelőzheted a száj kiszáradását.
 10. Csökkentsd a tejtermékek fogyasztását – A tejtermékek sok fehérjét tartalmaznak, amelyeket a kéntermelő baktériumok táplálékforrásként használnak, és ezáltal rossz leheletet okoznak. A tejtermékek különösen a laktózérzékenyeknél okozhatnak rossz leheletet.
0
  A kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top